Brandubh Stud

Brennon Rebellion

VH20-069-0043 2 Star Prospect

Kantakirjattu 31.01.2021 palkinnolla KTK-I

Rotu, sukupuoli Irlannintyöhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus Rautiaankimo, 157cm
Syntymäaika, ikä 02.07.2020, 7v (satunnainen)
Painotus, taso Kenttäratsastus, CIC2 (heA/120cm)
Kasvattaja Brian Brennon, Irlanti (evm)
Omistaja Emmy VRL-14926, Brandubh Stud

Leo on semmoinen hevonen, joka ehdottomasti menee eikä meinaa. Itse asiassa se ei edes harkitse ennen kuin löydät itsesi toiselta puolelta peltoa. Ei Leo ilkeä ole, ei missään nimessä - se on vain toiminnan hevonen eikä voi itselleen mitään, jos se jostain innostuu. Tämä on kyllä erittäin hyvä piirre hevosessa, jos miettii kenttäratsastuksen kannalta. En usko että on olemassa estettä, jota Leo kaihtaisi, ja jos ratsastajakin pysyy hyvin orin menossa mukana niin menestys tulee melkein väkisinkin. Ja silloin kun Leo jaksaa keskittyä, se on oikeasti tosi miellyttämishaluinen ja sillä on aina kiva ratsastaa. Leo onkin yksi ihan mun lempparihepoista Brandubhista - tai kenenpä lemppari se ei olisi!

Lähitilan vanha mies tarjosi meille Leoa, koska sillä ei ollut aikaa näin aktiiviselle ja energiselle pakkaukselle mitä Leo nyt väistämättä sattuu olemaan. Siellä se oli elellyt tyyliin vaan lampaiden kanssa nummilaitumilla. Meille tullessaan Leo olikin tosi kouluttamaton ja se vain höselsi menemään eikä kuunnellut yhtään mitään. Kuitenkin heti kun se tuli meille, me huomattiin sen komeat liikkeet ja rohkean luonteen, joten meillä oli heti aika korkeat odotukset tämän orin suhteen sen railakkaasta luonteestakin huolimatta.

Leon kanssa ei koskaan tule tylsää, se on varmaa. Kerrankin olin laittamassa sitä valmiiksi koulutreeniä varten ja sillä välin kun olin harjaamisen jälkeen hakemassa satulaa tallin toiselta puolelta, Leo oli saanut päänsä kiedottua karsinanovessa roikkuvan loimen naruihin, ja katseli mua nappisilmillään niin viattoman oloisesti kun saavuin takaisin sen karsinalle. Tästä varmaan voikin aika vahvasti päätellä, että Leo on melko touhukas ja utelias hoidettava. Se on aina heti ekaksi tutkimassa sen hoitajan taskut ja hihat, jos sieltä vaikka löytyisi jotain jännittävää. Älyttömän kiltti se kuitenkin on, ja sitä on meillä kyllä hoitanut aika paljon pienet lapsetkin meidän tallilla vieraillessaan. Satulaa laittaessa ori kyllä pyörii kuin häkkyrä, mutta kun sen laittaa riimunarulla kiinni johonkin niin se kyllä tarpeen tullen osaa seistä ihan nätistikin.

Ratsuna Leo on siis tosi menevä ja reaktiivinen hevonen. Usein sen ratsastuksen jälkeen mulla ainakin on kädet ihan kipeät kun Leo haluaisi aina mennä vain lujempaa ja lujempaa, varsinkin maastoesteitä hypätessä. Pohjeavuille se on kyllä tosi herkkä, tai oikeastaan yleensä niitä ei pidä Leon kanssa käyttää ollenkaan. Rohkea Leo on, ja siksi se onkin niin hyvä kenttähevonen. Se ei oikeastaan pelkää mitään ja vaikka pelkäisikin, ei sillä varmaan olisi edes aikaa kieltäytyä kun miettii millä vauhdilla se niitä esteitä aina lähestyy. Joskus se kyllä tunkee uteliaisuuttaan ratsastaessakin sen turpansa joka puskaan ja sitten säpsähtääkin ihan ihmeissään kun sieltä lähteekin lentoon joku pikkulintu.

Vaikka Leo onkin erityisesti kenttäratsu, se ilman muuta osaa miellyttää silmää (mutta ei niinkään sen ratsastajan hermoja) myös kouluratsastuksessa. Onhan Leolla hyvät, ilmavat liikkeet ja sillä on yllättävän hyvä työmoraali jos sen vain saa rauhoittumaan. Sileällä mentäessä Leo on kyllä ollut aina paljon helpompi saada liikkumaan rauhassa jos vertaa vaikkapa just maastoesteiden hyppäämiseen. Leo on tosi taipuisa ratsu, joten sillä on kyllä kiva välillä väännellä koulukiemuroitakin. Myös rataesteillä Leo on siitä kiva että se on niin ketterä ja lojaali, ja vaikka se meneekin välillä vähän liian lujaa niin pakko se on myöntää että pirun hyvä estehevonenkin se on.

Sukutaulu

i. Brennon Rebellious
ei virtuaalimaailmassa
id, rtkm, 163cm
ii. Brennon Rebel
id, rtkm, 165cm
iii. Amnchadh Dubh   id, mkm, 162cm
iie. Brennon Rosemary   id, rt, 156cm
ie. Avonmore Allison
id, rnkm, 158cm
iei. Bellaveir Snowball   id, rn, 160cm
iee. Avonmore Agnes   id, rtkm, 154cm
e. Áilleacht Codlata
ei virtuaalimaailmassa
id, m, 155cm
ei. Brynmor Buach
id, rn, 157cm
eii. Brynmor Cahil   id, rnkm, 157cm
eie. Brynmor Briley   id, m, 154cm
ee. Áilleacht Caoimhe
id, m, 155cm
eei. Baothghalach   id, rt, 164cm
eee. Clodagh Ciar   id, rn, 155cm

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä
07.09.2020 Tamma Brandubh Reibiliúnach Bean Bonnie
28.01.2021 Ori Brandubh Croí Leon Dearbhail Barúnacht

Kilpailukalenteri

KERJ-kenttäratsastus (8 sijoitusta)
14.09.2020, CIC2, 3/25, Chersey
17.09.2020, CIC2, 1/25, Chersey
11.10.2020, CIC2, 1/08, Adina
21.01.2021, CIC2, 1/28, Breawa
18.10.2020, CIC2, 2/23, Chersey
08.11.2020, CIC2, 3/14, Hiivurin Suomenhevoset
19.01.2021, CIC2, 4/35, Cloudfield
31.01.2021, CIC2, 2/31, Haltiasalo CUP
ERJ-esteratsastus (1 sijoitus)
31.01.2021, 120cm, 1/61, Haltiasalo CUP
22.10.2020, 120cm, 5/40, Tallin Nimi
KRJ-kouluratsastus (7 sijoitusta)
11.10.2020, Helppo A, 2/30, Kilpakeskus Chermia
16.10.2020, Helppo A, 5/50, Chersey
19.10.2020, Helppo A, 1/50, Chersey
16.10.2020, Helppo A, 6/40, Nessinjärven kilpailukeskus
29.01.2021, Helppo A, 1/30, Storywoods
04.02.2021, Helppo A, 4/40, Yemene
28.02.2021, Helppo A, 2/47, Hiivurin Suomenhevoset
NJ-näyttelyt (1 palkinto)
27.09.2020, kevyet kylmäveriorit, irtoSERT, Brandubh Stud
27.09.2020, luokka, palkinto, Tallin Nimi

Estevalmennus (Minni), 21.02.2021

Rautiaankimosta ei tarvinnut edes miettiä miten valmis se oli hyppäämään, sillä sen laukka pyöri sellaista tahtia että oli uskomatonta ajatella sen voivan silti olla tasapainoista. Ratsastajan huomatessa minut tuo siirsi ratsunsa ravin kautta käyntiin ja laskiessani esteitä hieman edellisen valmennuksen jäljiltä sain pienen, mutta tiiviin infopaketin Leosta. Hioimme ratsastajan kanssa suunnitelmaa hieman, ennen kuin tuo sai kerätä ohjat uudelleen käsiinsä ja pyytää orin raviin. Ravin tahdin ollessa hallinnassa sai Leon kääntää ensimmäiselle esteelle ja sen jälkeen se olikin menoa.

Iso ori suoritti esteet vauhdistaan huolimatta puhtaasti, mutta tyylissä oli tietyissä vaiheissa hieman hakemista. Nostin esteitä suoraan lähemmäs orin omaa tasoa ja annoin ratsastajalle muutaman vinkin ennen kuin ratsukko pääsi uudelleen radalle. Leon meno hidastui hieman vaikka vauhtia edelleen oli, joten tehtävää vaihdettiin siten että useat tiet olivat hieman kaarevia. Tällainen tehtävä tuntui toimivan orille hyvin ja hiljalleen se esitteli jopa suhteellisen rauhallista laukkaa. Hiljalleen samaa laukkaa saatiin tuotua myös suoralle uralle ja sitä mukaa mitä laukan tahti pysyi rauhallisena sitä mukaa, ratsukko sai myös suorittaa rataa normaalisti.

Loppupeleissä ratsukko pääsi suorittamaan koko radan normaalisti ja Leon laukka pysyi hallittuna koko suorituksen ajan. Tähän oli hyvä ratsukon lopettaa hyppääminen tässä valmennuksessa ja ratsastaja sai suorittaa orin kanssa itsenäiset loppuverryttelyt. Ratsastajan hidastaessa Leon käyntiin kehuin tuota siitä miten hyvin orin laukka hidastui loppua kohden ja ohjeistin jatkamaan samanlaisella tehtävällä eteenpäin myös jatkossa jos tuntui että laukkaan piti saada hallintaa. Ratsastaja sai myös muutaman neuvon ja vinkin, joita tuo voisi kokeilla omatoimisessa treenissään kimon kanssa, ennen kuin oli aika kiittää ratsukkoa valmennukseen saapumisesta.

Maastoestevalmennus (Siguri), 03.10.2020

Maastoestevalmennuksen neljäs ryhmä koostui kolmesta hyvin erilaisesta orista, Viljosta, Leosta ja Taiturista. Heidän kanssaan teimme huolelliset alkulämmittelyt sileällä ja lämmittelimme neljän risti- ja pystyesteen sarjalla, jotta hevoset vetreytyisivät ja ratsastajat pääsisivät esteiden makuun. Tänään oli tarkoitus harjoitella ensin yksittäisiä esteitä ja lopputunnista ylittää niistä koostuvaa sarjaa sekä hioa jokaisen ratsukon omia kompastuskiviä.

Leolta ei tänään vauhtia puuttunut. Se tuntui jo lämmittelyesteillä ylittävän esteet hyvällä ilmavaralla ratsastajansa Emmyn kanssa. Ratsukon yhteistyötä oli todella ihailtavaa katsoa, ja erityisesti se pääsi oikeuksiinsa, kun lähdimme lopulta harjoittelemaan yksittäisiä erikoisesteitä. Leo lähestyi jokaista estettä rohkeasti korvat höröllä, ja kun este oli ylitetty, siirtyi kiinnostus jos seuraavaan esteeseen. Ei kyttäämistä, ei jarruttamista, ainoastaan hyvää ja varmaa suorittamista. Ratsastajan kanssa yritimme keventää pohjeapuja ennestään, sillä niiden käyttäminen sai orin ainoastaan levottomaksi, ja keskityimme kevyeen istuntaan, sen ylläpitämiseen ja erityisesti tasapainon pitämiseen hypyltä alas tullessa. Ori näytti tänään ehdottomasti parhaat puolet itsestään, ja myös lopputunnin sarja, joka koostui tukista, vesiesteestä, matalasta kulmasta, risuesteestä sekä alas hypystä, sujui kaksikolta erinomaisesti.

Iltatalli sadesäässä, 08.09.2020

Suunnattiin heti ekaksi oritarhoja kohti, koska tiesin, että ne on tällaisella sateisella ja tuulisella säällä kaikkein malttamattomimpia. En mä oikeastaan edes yllättynyt, että ekalle tarhalle päästyämme siellä oli vastassa seuraavanlainen näky: puuaita ihan repaleina, mutainen nummipohjainen maa myllättynä ja kaiken kukkuraksi meidän papurikko Leo-herra steppailemassa loimi puoliksi päällä ja sen näköisenä, että se olisi lentoon lähdössä ihan minä hetkenä hyvänsä. Ja irlannintyöhevosten piti olla rauhallisia ja helppoja...

"Voi hiton hitto, olishan tää pitänyt arvata", mumisin ja pudistelin päätäni. Aiden kirosi hetken aikaa omalla ronskimmalla tyylillään, ja sitten me vaan otettiin Leo ja sen tarhakaverina, tosi leppoisan oloisena seisoskeleva punainen Ferry kiinni niihin punottuihin naruihin. Aiden tietysti oli maailman ylpein sen lemppariheppa Ferrystä ja kehui sen maasta taivaisiin sen hienosta käytöksestä, vaikka ainahan tämä ori käyttäytyy ihan yhtä rauhallisesti.

Me vietiin kaatosateen takia (ja koska Leo ei paljoa odotellut) puoliksi juosten tämä kaksikko tallin puolelle ja käytävällä kaviot kovasti kopisten orit saatiin vietyä karsinoihinsa. Me suljettiin karsinoiden saranaovet huolella ja lähdettiinkin sitten takaisin pihalle uhmaamaan myrskysäätä.
Lue koko tarina tarinakirjasta...

copyright © Brandubh Stud 2020 / webdesign © Cery 2020
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen